Исплатени субвенции за одржување  лозови насади

Исплатени субвенции за одржување  лозови насади

Во пресрет на денот на лозарите Св. Трифун, Агенцијата за финансиска поддршка изврши исплата на директни плаќања за одржување на лозови насади.

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој денеска изврши исплата на директните плаќања за оддржување на лозови насади.

Со исплатата се опфатени 14.830 лозаропроизводители за кои се одвоени 597 милиони денари, објави на својот фејсбук профил директорот на агенцијата Никица Бачовски.

АФПЗРР во следниот период ќе ги интензивира активностите во поглед на исплата на субвенциите за 2022 и 2023 како важна државна поддршка за оддржување и зголемување на земјоделското производство.