Сточарско производство

Напредни методи за селекција и тестирање на говеда за производство на млеко

Напредни методи за селекција и тестирање на говеда за производство на млеко

Напредните методи за селекција и тестирање во одгледувањето говеда често вклучуваат комбинација на традиционални и модерни техники за подобрување...

Прочитај повеќе
Инвестиции во нови технологии на краварска фарма

Инвестиции во нови технологии на краварска фарма

Вложувањето во нови технологии во фарма за одгледување на крави за производство на млеко може да ја подобри ефикасноста, продуктивноста и...

Прочитај повеќе
Обезбедување на благосостојба и здравје на говедата во вашата фарма

Обезбедување на благосостојба и здравје на говедата во вашата фарма

Обезбедувањето на здравјето и благосостојбата на говедата на фармата е од клучно значење за нивната продуктивност и севкупниот успех на...

Прочитај повеќе
Исхрана на одбиени јагниња

Исхрана на одбиени јагниња

Еден од најважните услови за одгледување на домашнни животни и добивање на посакувани резултати е правилната исхрана. Оваа исхрана зависи од...

Прочитај повеќе
Ефективни стратегии за контролирање на болестите кај сточарските фарми

Ефективни стратегии за контролирање на болестите кај сточарските фарми

Научете основни техники за заштита на вашата сточарска фарма од болести со нашиот сеопфатен водич. Откријте докажани методи за превенција и...

Прочитај повеќе
Правилно користење на силажата и сенажата при исхрана на говедата

Правилно користење на силажата и сенажата при исхрана на говедата

Силажата и сенажата преставуваат постапки на конзервирање на добиточната храна и користење на истата во подолг временски период задржувајќи ги...

Прочитај повеќе
Благосостојба на животните

Благосостојба на животните

Благосостојбата на животните на фармата е од голема важност, не само етички туку и за одржливоста и продуктивноста во сточарското производство...

Прочитај повеќе
Кои се обврските на секој одгледувач на животни (фарма за животни)?

Кои се обврските на секој одгледувач на животни (фарма за животни)?

Секое земјоделско стопанство кое се занимава со одгледување на животни задолжително треба  да ги  идентификува, регистра и да  го пријавува...

Прочитај повеќе
Маститис кај козите – причинители, симптоми и превентива

Маститис кај козите – причинители, симптоми и превентива

Во следниот блог пост ќе преставиме сеопфатен водич за маститис кај козите и начини за превенција. Маститисот преставува воспаление на млечната...

Прочитај повеќе
Заштита на пчеларот при работа во пчеларникот

Заштита на пчеларот при работа во пчеларникот

Заштитата на пчеларот при работа на пчеларникот е една од основите за безбедно одгледување на пчели и почитување на принципите за добра пчеларска...

Прочитај повеќе