Чекори до

Зошто е важна подготовката на документација пред објавување повик за успешен ИПАРД проект

Зошто е важна подготовката на документација пред објавување повик за успешен ИПАРД проект

Подготовката е основа на успехот и никаде тоа не е поочигледно како во реализацијата на ИПАРД проектите. Обезбедувањето на целата потребна...

Прочитај повеќе
Кои се придобивките од запишување и управувањето со податоци на вашето земјоделско стопанство

Кои се придобивките од запишување и управувањето со податоци на вашето земјоделско стопанство

Запишувањето и управувањето со податоците од сите активности на вашето стопанство е од суштинско значење за носење на правилни одлуки.

Прочитај повеќе
Кои документи им се потребни на жените земјоделки за користење надоместок за мајчинство?

Кои документи им се потребни на жените земјоделки за користење надоместок за мајчинство?

Кои документи им се потребни на жените земјоделки за финансиска поддршка  за деветмесечен надоместок за мајчинство.

Прочитај повеќе
Постапката за изградба на објекти на земјоделско земјиште

Постапката за изградба на објекти на земјоделско земјиште

Постапката за изградба на објекти на земјоделско земјиште е многу важно да се започне навреме за да може да се комплетираат сите потребни...

Прочитај повеќе
Потребни документи за поднесување  барања за исплата на плати на одгледувачи на овци кози и говеда

Потребни документи за поднесување барања за исплата на плати на одгледувачи на овци кози и говеда

Потребни документи за поднесување барања за плати на одгледувачи на овци, кози и говеда и други информации може да најдете во СЦЗРР.

Прочитај повеќе