Денови на македонското пчеларство во Битола

Денови на македонското пчеларство во Битола

На плоштадот Магнолија во Битола по 25 пат се одржува манифестацијата „Денови на македонското пчеларство“.

На манифестацијата учествуваат пчелари од цела држава. Посетителите имаат можност да дегустираат различни пчелини производи. На лице место може да се запознаат со производителите – изложувачи и да  се информираат за пчеларската дејност и што се е потребно да се стане пчелар.

Денови на македонското пчеларство во Битола
Пчелар
Опрема за пчеларење
Облека за пчеларење
Пчелар