Убавините на Мариово – фотогалерија

Убавините на Мариово – фотогалерија

Убавините на Мариово не оставиле рамнодушен ниту еден посетител. Историјата, традицијата и културата пак се само причина повеќе да ја посетите оваа област.

Мариово  е област која е сместена на најјужниот дел во Македонија. Карактеристична е по својата историја, етнологија, традиции и култура. Се простира на  површина од 1390 км 2  на надморска висина од 1050 м. Изобилува со природни убавини каде подеднакво може да уживаат сите сетила.

Мариово е област каде почнува да цути руралниот туризам. Покрај уживање во недопрената природа, туристите може да уживаат во еколошки здрави производи  и прекрасни традиционални јадења зготвени по рецепти што ги правеле домаќинките на овие простори.

Погледнете  дел од  фотогалеријата на СЦЗРР која ќе ве натера следната авантура да ви биде токму во Мариово.

 

Мариово
 Зович
Мариово
Црна река
Стадо овци
Стара градба
Рурален туризам
Трло