Одобрени барањата за набавка на трактори од програмата за рурален развој 2022

Одобрени барањата за набавка на трактори од програмата за рурален развој 2022

Денес од страна на Платежна агенција одобрени се барањата од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој 2022, односно мерка 121 Модернизација на земјоделски стопанства – Набавка на трактори.

За проверка за статусот на вашето барање може самостојно да се најавите на порталот е-барање и да го проверите истото.

Портал за е-барање

За најава на порталот е-барање кликнете на следниот ЛИНК кој ќе ве однесе директно на страната за најава. Потоа најавете се со ваште корисничко име и лозинка кои ги имате на вашиот емаил со кој сте регистрирани во МЗШВ и проверете во мои барања.

Кај сите баратели кои се првично одобрени стои статус решение за одобрување како што стои на сликата погоре.