Есенски убавини на манифестацијата „Вкусот на Буково“

Есенски убавини на манифестацијата „Вкусот на Буково“

Есента е период кога може да се видат и вкусат најразлични производи. Во рамки на манифестацијата „Вкусот на Буково“посетителите имаа можност да уживаат во есенските убавини и да се насладуваат на есенските вкусови. Советодавниот центар за земјоделство и рурален развој ги поддржува ваквите настани и во овој момент ви доловуваме дел од атмосферата што се случуваше во прекрасното битолско село Буково.

Вкусот на Буково
Буковска пипер
Макало
Низи суви пиперки
Гравче тавче
Ориз со пиперки
традиционално јадење
Компири со суви црвени пиперки
Костени
Штанд на Верица Бутлевска
Сушени печурки
Суви домати во масло
Аронија и мед
Продавач
Чаден бут
Сланина
Чадена сланина
Тестенини домашни
Лековитѕи билки

СЦЗРР